lauantai 12. huhtikuuta 2014

REHELLISYYS EI MAATA PERI

Professeri Jarmo Virmavirta huutelee Uuden Suomen blogikirjoituksessaan Eestin puolelta vai olisiko tällä kertaa Turun saaristosta, mutta katsomosta joka tapauksessa, Kokoomuksen
puoluesihteeri Taru Tujusen nimeä puoluejohtajakisaan ja tätä kautta jopa pääministeriksi. Kokoomuksen ja Keskustan yhteistyön kannattajana, akvarellitaiteilijana, Turun Sanomien entisenä päätoimittajana ja Turun Eurooppainstituutin puuhamiehenä ja vankkana Suomen Eurooppa-suuntauksen tukijana Virmavirran sanomisissa on ainakin jonkinverran ominaispainoa. Tai olettaisi olevan. Virmavirta tunnustaa rehellisesti, ettei tunne Tujusta henkilökohtaisesti. Ainoastaan "ripauksen".



Kokoomuksen taustamoottori ja myymälävaras Taru Tujunen(Näpistin tämän Hesarin kuvan Googlen kuvasivustolta. Mitä olivat jättäneet sen sinne. Nyt kuva tuntuu jo ihan omalta.)

Professorin olisi kuitenkin kannattanut tutkia tätä Tujusta hieman tarkemmin, sillä Tujunen on saanut tuomion myymälävarkaudesta.

(Hovioikeus vahvisti Tujusen, tuolloin 23 v., varkaustuomion. Kyseessä oli Tex Willer-sarjakuvalehti. Surkuhupaisaksi jutun tekee se, että Tujunen kiikutti tapauksen korkeampaan oikeusasteeseen, mutta sai nenilleen. Varas mikä varas.) 

Jos tämä seikka on ollut Virmavirran tiedossa ja hän silti hehkuttaa Tujusta, pidän professori Virmavirtaa suoraan sanottuna pöljänä. Tässä on muutenkin kiikkerät ajat, eivätkä äänestäjät kaipaa enää yhtään rikollista kansakunnan kaapin päälle. Ihan jo periaatteelisista syistä. Eduskunnassa on aivan tarpeeksi edustajia, joille oikean ja väärän erottaminen tuntuu olevan hakusessa. 

Ja kun ottaa huomioon, että kasvatustieteiden maisteri Tujunen oli täysi-ikäinen ja Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL:in ja Suomen ylioppilaskuntien liiton luottamustehtävissä, kyseesä oli vähintäänkin aivoton teko.
Tujunen on myös hallituksen puheenjohtajana  Kokoomuksen omistamissa tilipalvelu Kansallispalvelu Oy:ssä ja Suomen Kansallismedia Oy:ssä.



Uskallan väittää, että Kokoomuksen Naisten Liitossa perheväkivallasta puhumista korostanutta Tujusta suomeksi sanottonuna vituttaa koko sarjis. Minulle taas, aina kun nään Tujusen naaman, tulee välittömästi mieleen jätkien suosikkisankari Tex Willer 

Näin Viramavirta hehkuttaa: "Taru Tujunen on tehnyt kokoomukselle vaalivoitot. Missä olisimme ilman Tarua?, kyseli Katainenkin jäähyväisiä lausuessaan. 
Kaikesta mistä Kataista Kokoomuksessa kiitetään, on kiitettävä Taru Tujusta. Kun Katainen on ollut Brysselin tiellä - joskus aikoja sitten se oli Pietarin tie - on Tujunen hoitanut asioita siellä, missä kannatuksista päätetään. 

Ne eivät siis ole suomalainen media, vaan keittiöitten pöydät ja jäsenkunnan kokoukset: Kokoomuksessa Kokoomuksen kenttä. 
Tässä asiassa Tujunen on onnistunut samaan aikaan kun kaikki muut  hallituspuolueiden vastaavat ovat surkeasti epäonnistuneet. Poliittista osaamista Tujusella on jopa taisteluun Keskustan Timo Laanisen kanssa.

Julkisuuteen Tujunen on tullut oikeastaan vain elokuvassa Niinistön vaalikampanjasta. Se oli hiukan kehno kokonaisuus ilman analyysin hiventäkään. Tujusen herkän ja hermostuneen reaktion selittää ehkä juuri se, että hänen perustaktiikkansa on ollut ihan toinen. Tujunen on tehnyt sen minkä on tehnyt julkisuudelta piilossa, koska se todellisuus ei ole kiinnostanut julkisuutta."

Virmavirta lukee Kataisen hallituksen ansioksi lähinnä liihottelun, kadunmiehen vähättelyn ja paon tulevaisuuteen tämän päivän vastuusta. Virmavirran mukaan tällaisen hallituksen kasassapitäminen ei vaadi ihmeellistä poliittista osaamista ja siksi Tujunen voisi olla vaihtoehto Vapaavuorelle tai Orpolle, jotka ovat sidottu menneeseen hallitukseen.

Professorin mielestä Tujunen olisi toinen juttu. "Hänen olisi pakko tehdä jotakin uutta. Ja juuri siitä hänellä on kokemusta", Virmavirta kehottaa ajattelemaan.
Tujusen CV:ta selaillessa puhumme kiistattomasti aikaansaavasta naisesta, eikä tarkoitukseni ole mustamaalata Tujusta, ainoastaan muistuttaa, että terve epäily on kaiken kehityksen moottori.

Tujusen lohdutukseksi, ei puolustukseksi, on todettava, ettei hän ole ainoa laatuaan: Jan Vapaavuori.Tuomiot pahoinpitelystä, varkaudesta ja rattijuoppoudesta, Kimmo Sasi.Tuomio kuolemantuottamuksesta. Kari Häkämies.Tuomio kolmesta pahoinpitelystä. Petri Salo.Tuomiot törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kunnianluokkaus. Harri Jaskari.Tuomio laittomasta uhkauksesta. Alunperin syyte kahdeksasta rikoksesta. Olli Nepponen.Tuomio rattijuopumuksesta. Sirpa Pietikäinen.Tuomio rattijuopumuksesta. Jyrki Katainen.Pöytäkirjaotteen väärentämisenen, syyte raukesi "vähäisenä". Piia Noora Kauppi.Tuomio törkeästä liikenteen vaarantamisesta. Sirkka-Liisa Anttila. Tuomio perättömästä lausumasta. Mikko Alatalo. Tuomio huumeiden käyttörikoksesta. Silvia Modig. Tuomio törkeästä rattijuopumuksesta. 

Että sikäli.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=3368

1 kommentti:

  1. Totuudesta taisteleva !19. heinäkuuta 2014 klo 4.19

    Kansalaiselta kiitokset tästä tärkeästä kirjoituksesta!. Tämmöiset rikolliset sitten päättää meidän asioista....Pöyristyttävää !

    VastaaPoista